Veckans boktips: Mitt idiotiska liv av Petra Lillsund Botéus

Boktips: Mitt idiotiska liv.

Julias sommarlov har inte varit som det brukar, inga roliga utflykter till nöjesfält eller djurparker. Mamma har tagit en paus från jobbet och pappa springer på löpband så fort han får tid. De har ingen tid för Julia och inget är som vanligt. Till råga på eländet kommer Julia i svarta kläder första dagen i femman och upptäcker att de coola tjejerna plötsligt har bestämt att är det pastell som gäller nu. Hur ska Julia någonsin kunna räknas till de coola?

Det blir inte bättre av att hennes bästis Tea är den enda i klassen som inte har en mobil och att hon dessutom gillar klänningar. Men det jobbigaste av allt är egentligen något helt annat och det går knappt ens att tänka på…


Boktips av Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek