Nyhetsvecka 50

I veckan har vi skrivit om googlingar och nytt stöd till Ukraina. Foto: Pixabay.

Veckans nyheter har bland annat handlat om ett klimat-avtal, sökningar på nätet och ett nytt stöd från Sverige till Ukraina.

Under de senaste veckorna har världens länder diskuterat hur de ska göra klimatet bättre. Nu har de skrivit på ett avtal där det står att världens länder ska försöka sluta använda fossila bränslen. Fossila bränslen är till exempel kol och olja.


Många tycker att det här är väldigt bra medan andra tycker att vi borde göra mycket mer.
Läs mer i vår artikel: “Det nya klimat-avtalet är klart”
I februari är det två år sedan Ryssland startade krig mot Ukraina. Människor i Ukraina har det fortfarande svårt. Nu har Sverige bestämt att de ska skicka 1,4 miljarder kronor till Ukraina. Pengarna ska hjälpa människor att bland annat få sjukvård och värme.
Läs mer i vår artikel: “Sverige skickar mer pengar till Ukraina”
Vad har du googlat på i år? Många av oss har sökt på nyheter. Till exempel har många sökt på kriget mellan Israel och Hamas.
Läs mer i vår artikel: “Nyheterna vi googlade under 2023” 
Förra veckan skrev vi om regeringens förslag att införa totalt mobilförbud i skolan. Sveriges elevråd tycker inte att det här är en bra idé. De säger att elever behöver få ha sina telefoner på rasterna. Läs mer i vår samtalsartikel som publiceras på lördag.I helgen kan du också läsa veckans fördjupningsartikel som handlar om julen. Varför firar vi jul egentligen? Vilka är det som firar jul och vilka firar inte? De här frågorna svarar vi på så missa inte det.

Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef