Nyhetsvecka 47

Veckans nyheter har bland annat handlat om Finland och förändringar i svensk skola. Foto: Pixabay.

Sveriges regering vill göra förändringar i skolan, Finland är bra på att ge människor någonstans att sova och så säger vi tack och hej till fotbollstränaren Janne Andersson.

Kriget mellan Israel och Hamas fortsätter tyvärr. Många människor drabbas av kriget och behovet av hjälp är stort. I veckan skrev vi en nyhet om att det ska komma en vapenvila, att alla ska pausa krigandet. Men tyvärr har detta inte hänt ännu.
Läs mer i vår artikel: “Vapenvila mellan Israel och Hamas”

Vi har också skrivit en nyhet om att regeringen ska ta bort elevens val i skolan. Elevens val är när elever får lära sig något nytt, till exempel en ny sport eller ett nytt språk. Regeringen vill också att lågstadiebarn ska gå längre i skolan.
Läs mer i vår artikel: “Inget elevens val och längre dagar”Finland är bra på att hitta hem till människor som tvingas bo på gatan. Det finns hälften så många hemlösa människor i Finland jämfört med för 15 år sedan.
Läs mer i vår artikel: “Finland vill få bort hemlösheten”Och så säger vi tack för den här tiden till herrarnas fotbollstränare i landslaget: Janne Andersson. Janne Andersson var tränare i sju år och gjorde 94 landskamper med landslaget.
Läs mer i vår artikel: Landslaget söker ny förbundskapten


Nu hoppas jag att ni får en jättefin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef