Nyhetsvecka 26

Veckans nyheter har bland annat handlat om Colosseum och delfiner. Foto: Pexels.

Som vanligt har nyheterna i veckan handlat om både roliga och allvarliga saker. Roligt är att delfiner pratar bebisspråk precis som vi människor. Allvarligt är att Gröna Lunds berg- och dalbana gick sönder.Nyheterna i veckan har handlat mycket om nöjesparken Gröna Lund i Stockholm. Det som inte får hända hände när berg- och dalbanan Jetline gick sönder. Just nu är nöjesparken stängd medan experter utreder vad som hände.
Läs mer i vår artikel: “Flera personer skadade på Gröna Lund”En roligare nyhet är att världsartisten Taylor Swift kommer till Sverige och gör två konserter 2024. Det är första gången som Taylor Swift spelar i Sverige.
Läs mer i vår artikel: ”Taylor Swift kommer till Sverige”En tokigare nyhet är att en turist ristade in två namn på en av Colosseums väggar. Nu riskerar turisten att få fem års fängelse.
Läs mer i vår artikel: ”Turist ristade in namn på Colosseum – riskerar fängelse”Brukar du förresten prata lite extra gulligt när du träffar en bebis? Kanske att din röst får ett högre tonläge? Ta det lugnt, du är inte ensam. Det gör många av oss människor. Nu har forskarna kommit fram till att delfiner gör likadant. 
Läs mer i vår artikel: “Delfiner pratar bebisspråk”


Sommar är perfekt för läsning. Det går att läsa nästan överallt, kanske på stranden eller i hängmattan? Håll utkik i sommar för vi publicerar fler berättelser och dikter än vanligt.

Den här veckan kan du till exempel läsa om en spännande tidsresa i Julias novell: ”Resan till 2123”

Här kan du läsa fler dikter och berättelser.


Ha en jättefin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef