Vår redaktion – För barn

Maria McShane

Maria är lärare. Men hon är också chef på MiniBladet. Det var hon som startade MiniBladet. Innan MiniBladet fanns det ingen tidning med nyheter som riktade sig till barn. Det är Maria vi får tacka för att MiniBladet finns!

Anna Hultberg

Anna är journalist och reporter på MiniBladet. Hon arbetar med Reporterskolan och utbildar barn till Minireportrar. Hon jobbar också med lokala tidningar här.

Felicia Green

Felicia Green är journalist och översättare. På MiniBladet jobbar hon som reporter och redigerare. Hon har även hand om att utbilda minireportrar på Reporterskolan.

Elias Annby

Elias är också språkkonsult. Det betyder att han är bra på det svenska språket. Han är därför också bra på att skriva texter som alla kan förstå. Därför skriver han alla MiniBladets lättlästa texter. Elias håller också koll på vår hemsida, så att allt ser bra ut!

Gustav Sigala Haggren

Gustav är journalist och skrivpedagog. På MiniBladet jobbar Gustav som nyhetschef. Det betyder att han har koll på vilka nyheter vi publicerar. Gustav jobbar också med Reporterskolan där han tränar barn i journalistik.

Mats Hemberg

Mats är lärare. Han har arbetat med flera olika projekt som handlar om barn och nyheter. Bland annat har han jobbat med projektet Mediekompass på Göteborgs-Posten. Mats har massa tips som han ger till alla andra som jobbar på MiniBladet.

Johan Stenström

Johan Stenström kallas nästan alltid Jonk. Han är vår utvecklare. Han jobbar med att utveckla webbsidor. Det är han som har byggt upp MiniBladets hemsida och ser till att allting funkar på den.

Sara Nielsen

Sara Nielsen är lärare för årskurs 1 – 5. Hon har varit lärare i nästan 30 år. Det är Sara och hennes elever på Backaskolan som har testat Reporterskolan. Hennes klass började samarbeta med Minibladet när klassen under ett år hade en tidningsredaktion i sitt klassrum.